4 myter om online lån

Går du med tanken om at låne penge gennem et online lån? Så har du helt sikkert også hørt mange myter om denne låneform. Særligt hvis du har præsenteret din idé for familie og venner. Her i artiklen går vi i dybden med nogle af de myter, der er opstået omkring denne låneform gennem årene. Vi diskuterer også, hvorvidt de har noget på sig.

Alder har ingen betydning

En af de mest kendte myter er omkring alder. En gammel myte lyder på, at man næsten kan låne alle steder uanset alder. Sådan forholder det sig dog ikke. Faktisk er den lovmæssige aldersgrænse på 18 år. Nogle udbydere følger denne grænse, men der er også dem, der kræver mere. Det er meget normalt at aldersgrænsen for at få lov at låne ligger på 20, 21 eller 25 år. En højere alder er ofte forbundet med en bedre økonomi, og det er årsagen til aldersgrænser.

Høje gebyrer

De høje gebyrer er også en kendt myte omkring online lån som kviklån og SMS lån. De har nu også været rigtige. Før i tiden var gebyrerne på lån online meget høje, og det samme var renten. I dag er der kommet flere udbydere på markedet, og derfor presser de også hinanden på renten og gebyrerne. Mange udbydere i dag har faktisk ikke et administrationsgebyr og et stiftelsesgebyr. Dermed er lånene også blevet mere konkurrencedygtige med for eksempel et banklån. 

Online lån er vejen til en dårlig økonomi

Mange har haft en dårlige oplevelse med de online lån. Det er dog nok mere deres egen skyld, for de har jo vidst, hvad de er gået ind til. Derfor kan man ikke bebrejde låneudbyderne for dette. Låntageren har kendt vilkårene, inden lånet blev godkendt og aftalen underskrevet. Der findes også mennesker, der har haft en god oplevelse med de online lån. Det kan du også få, hvis du sikrer dig, at du har et godt overblik over din økonomi. Læg et budget inden du låner og vær sikker på, at du har penge til at betale de løbende afdrag.

Som du kan læse, er der mange myter omkring det at låne penge online. Nogle er stadig sande, mens andre ikke har noget på sig.

Se evt. mere på hurtigudbetaling.dk