Ting du skal være opmærksom på inden du hyrer en bogholder

En bogholder kan være en rigtig god ting for både dig og din forretning. Ved at investere i en bogholder frigives der nemlig noget tid fra dig, som du kan bruge på nogle af de ting, der skubber din virksomhed i den rigtige retning. Dog er der også en række forskellige ting, som du skal være opmærksom på, inden du hyrer en bogholder. Det er blandt andet:

  • Hvornår er den rette tid til at hyre en bogholder?
  • Hvilket omdømme har bogholderen
  • Den rette bogholder til den rette pris

Hvornår er den rette tid til at hyre en bogholder?

Det er spørgsmål, som du sikkert allerede har stillet dig selv op til flere gange. Når du skal hyre en bogholder, skal det være fordi, at du både har økonomien til det, men også at du har nok opgaver til, at det kan give mening at outsource. Skal du for eksempel kun sende en faktura og bogføre 5 bilag, bør du overveje, om du ikke skulle gøre det selv, da det også kræver lidt ”tid” at have en bogholder tilknyttet. Kommer du op i en størrelse, hvor det drejer sig om mange bilag og fakturaer, så bør du overveje det, så du kan gøre det, som du er bedst til. Du bør også vide, at du har økonomien til det, ellers skal din bogholder nok hurtigt finde ud af det. Han eller hende skal jo også have løn for sit arbejde.

Hvilket omdømme har bogholderen?

Økonomien er kernen i din virksomhed, og derfor skal kun personer, du stoler på have adgang til den data. Du skal være tryg ved din bogholder. Når du skal ud at finde den helt rette bogholder, kan du for eksempel forhøre dig i dit netværk, inden du beslutter dig. Du kender helt sikkert nogle i forvejen, der har en bogholder, som de er glade for. Spørg på LinkedIn eller på dit næste netværksmøde. Er det en online baseret service, kan det også være en god idé at tjekke Trustpilot, Facebook og lignende for at se, hvad nuværende kunder synes. Det kan også være, der er nogle referencer på hjemmesiden, som du kan tage kontakt til.

Den rette bogholder til den rette pris

Der findes bogholdere i begge ender af prisspektret. Nogle afregner per bilag og andre har en fast timepris. Her skal du overveje, hvad du bedst kan lide. Du skal bare altid sikre dig, at kvaliteten er i top. En dårlig bogholder kan nemlig lave fejl, og det kan koste dig dyrt. Find ligeledes ud af, hvilke opgaver din bogholder skal løse og indhent så eventuelt tilbud fra flere bogholdere. Ønsker du at gøre dette nemt og hurtigt, kan du eventuelt bruge en af de mange 3-tilbudsportaler som fx bog-holder.dk hvor du blot skal beskrive din opgave.