Sådan sikrer du dig mod en samfundsøkonomisk nedtur

Der er mange danskere der blev totalt overrasket over den økonomiske nedtur som startede i 2009. Det betød at der var masser af mennesker der pludselig stod uden job og måtte derfor benytte sig af den offentlige forsørgelse, eller hvis man havde været lidt smart at i det mindste have en a-kasse. Mange års optur gør ofte at folk glemmer det faktum at hvis noget går op, så skal det på et tidspunkt gå ned igen. I dette indlæg vil vi komme ind på hvordan du kan sikre dig bedste muligt mod en eventuel fyring i tilfælde af massive besparelser i virksomhederne.

Vær fornuftig med dine penge

Det kan måske virke som et åndsvagt statement, men for nogen mennesker går skyklapperne ned når pengene bare ruller ind på kontoen.

De glemmer fuldstændig hvordan det er ikke at have penge til at bruge på alt den nyeste teknologi, det lækre mad osv. Du skal sørge for hver måned at få sat penge ind på en opsparing som der kun må røres ved i tilfælde af at der sker noget uforudset. Når du har en god buffer på mellem 10-100k (alt efter hvor du er i din økonomiske livscyklus) skal du begynde at afdrage ekstraordinært på udestående gæld du måtte have. Start med de højest forrentede lån og arbejd dig langsomt nedad.

Ved at afdrage mere på din gæld end du gør i forvejen du begynde at få flere og flere penge fri hver måned, som du selvfølgelig skal fortsætte med at putte ind på al den gæld du kan finde. Når du er nede til kun at have din husgæld, skal du begynde at overveje hvor meget du har brug for, for at kunne leve nogenlunde normalt i tilfælde af at du skal på a-kassen. Når du har fundet det beløb du skal bruge hver måned udover den sats du får hos a-kassen skal du overveje hvor længe du umiddelbart vil tro det tager dig at finde et nyt job. Så beregner du blot den sats du vil skulle bruge og sætter hver måned de penge ekstra til side.

Derudover så er der masser af ting du kan gøre for at frigøre ekstra penge hver måned. Kig evt. på dine faste omkostninger, som fx a-kasse. Der er nemlig ikke forskel på den billigste a-kasse til den dyreste a-kasse. Sammenlign priser på www.billig-akasse.dk. Derudover bør du kigge på ting som dit bredbånd, din tv pakke og mobilabonnement.