Sådan optager du et kviklån

Et kviklån bør du kun optage, hvis det er sidste udvej for dig. Det kan virke attraktivt, at kunne få 10.000 kr. eller 25.000 kr. i mellem hænderne på 15 minutter, men faktum er, at det kan være dyrt på den lange bane, da der typisk er ekstreme høje renter og gebyrer på et sådan lån.

Igennem denne artikel kan du blive klogere på et kviklån og hvordan det er muligt, at låne penge selvom du er registeret i RKI samt hvilke krav der skal være opfyldt.

Hvor stort et beløb skal du låne?

Først og fremmest skal du se på, hvor mange penge du kan låne og om det beløb passer med det, som du har brug for at låne. Der findes i dag mange kviklån på f.eks. 2.500 kr. eller 5.000 kroner, som du lynhurtigt kan få.

Har du brug for at låne 15.000 kroner – rækker disse kviklån ikke langt. Medmindre at du optager flere kviklån på en gang. Dette vil dog ikke kunne betale sig i nogle tilfælde og her vil det være smartere, at optage et stort beløb hos en udbyder, da det vil mindske omkostningerne og gebyrerne.

Lån trods RKI

I dag er rigtig mange danskere i RKI, og antallet er kun stigende. Se nedenstående billede:

rki

Uanset hvad årsagen er til, at du er kommet i RKI, vil det fremadrettet være svært for dig at låne penge. Langt de fleste danskere der er registeret i RKI, er helt almindelige mennesker, som af den ene eller anden årsag er økonomisk presset.

Dette har bankerne i Danmark ofte ret svært ved at forstå og acceptere og derfor søger mange mennesker, der er registeret i RKI lån igennem et kviklån hos en af de mange udbydere på det danske marked.

Selvom du er havnet i registeret over dårlige betalere i Danmark, er der stadig nogle udbydere på det danske marked, der giver dig muligheden for at låne trods din registrering i RKI. Typisk vil renten og gebyrerne dog være særligt høje.

Til gengæld vil du som regel ikke skulle stille nogen form for sikkerhed for dit lån, på nær visse steder, hvor de forventer, at du stiller dine ejendele i pant.

De fleste mennesker kan nok godt regne ud, at det langt fra er en optimal løsning, at optage et kviklån og slet ikke hvis man er registeret i RKI.

Derfor kan et RKI lån kun være en god idé for dig, hvis du er 100 % sikker på, at du kommer til penge inden for en overskuelig fremtid eller en fast indkomst, så du er sikker på, at du vil kunne afbetale de særligt høje renter samt gebyrer.

Lån trods RKI – er derfor muligt i dag.

Disse krav skal du opfylde

Du skal være 18 år og dermed myndig for at kunne optage et kviklån. Nogle udbydere har specielle krav, som du skal kunne opfylde før, at du har mulighed for at låne penge ved dem.

Hos mange udbydere i Danmark skal du være fyldt 21 år for at kunne tage et lån, men få udbydere tilbyder også lån til 18-årige.

Du må heller ej være registeret i RKI, som er registeret over dårlige betalere i Danmark. I Danmark er der dog ganske få låneudbydere, der alligevel tilbyder kviklån til danskere – selvom de er registreret i RKI. Noget vi kommer ind på længere nede i denne artikel.

Ligeledes skal du være dansk statsborger og have bopæl i Danmark. Selvom du er dansk og arbejder i Danmark, men f.eks. bor i Sverige, vil nogle låneudbydere ikke tilbyde dig et kviklån.

Derudover kan der også være forskellige krav til din indkomst. Selvom det for ledige eller kontanthjælpsmodtagere kunne lune varmt med nogle ekstra penge mellem hænderne, kræver de fleste låneudbydere, at du har en fast indtægt hver måned.

Således at de har en eller anden form for sikkerhed for, at de får deres penge tilbage igen. Der kan dog være undtagelser i form af kviklån til studerende, hvor reglerne kan være lidt lempeligere.

Ligesom der også er låneudbydere på det danske marked, der tilbyder kviklån helt uden nogen form for dokumentation. Der vil renten som regel bare være tilsvarende højere og derfor anbefales det langt fra, at optage et af disse lån, hvis du har en fast månedlig indkomst.