Læs om livet med børn

Livet med børn er mange ting, men i hvert fald aldrig kedeligt. De små kræver uendelig meget opmærksomhed, og finder på løjer hele tiden. Og man elsker dem udover alle grænser. Små ting bliver pludseligt det største i ens liv. Som når lillemanden første gang tager et skridt. Eller når puttepigen siger ”mor” eller ”far” for første gang. Så fyldes hjertet med kærlighed til det lille væsen, og alt andet kommer i 2. række. Man gør alt muligt skørt som forælder, som man måske aldrig havde troet for at stille dem tilpas. Man kan begynde at synge børnesange og lave de grimmeste ansigter for at høre det lille grin. På trods af alle de skønne oplevelser, er der også mange ting at overveje i forbindelse med at få børn.

Det praktiske

Der skal være soveplads og skifteplads den lille ny. Der skal købes tonsvis af bleer og børnetøj, som de alligevel vokser ud af på nul komma fem. Der skal vaskes uendelige mængder af tøj og sengetøj, og indkøbes babygrød og barnevogn. Alle disse udgifter kan være noget af en hovedpine for den daglige økonomi, der trænger til noget støtte. Og man kan derfor, som forældre i Danmark modtage børnepenge indtil ens børn fylder 18 år. Børnepenge beregnes ud fra indkomst. Man kan også søge om børnetilskud, hvis man er en familie i specielle forhold eller med specielle behov. Reglerne for børnetilskud kan du høre nærmere om, der hvor du søger om tilskuddet. Der er fælles forsørgerpligt i Danmark, så hvis den ene forælder er enlig forsørger, skal der betales børnebidrag af den anden biologiske forælder.

Inspiration og ting du bør forberede dig på

Som sagt kan det være fuldstændigt fantastisk at have børn, og de er et mirakel i sig selv. Men der er også hårde perioder især, når barnet er spædt, og der sker en voldsom udvikling både fysisk og mentalt. Det mentale, der kaldes tigerspring, er en udvikling i babyhjernen, som kan medføre at barnet bliver besværligt og en hel masse gråd. Navne er også en spændende ting, der skal besluttes, når man skal have et barn. Og det kan være svært at beslutte sig for det helt rigtige drengenavne eller pigenavne. Og om det skal være vikingenavne eller nordiske navne, eller internationale navne eller noget helt tredje. Klik her for at læse alt om børn, og få mere information og inspiration.