Din gæld er en nødsituation!

Folk har generelt en alt for afslappet tilgang til deres gæld. Mest af alt fordi de gerne vil opretholde en vis levestandard mens de afdrager på gælden. Det er dog en ganske forfærdelig indstilling at have til det. Det eneste du får ud af at behandle din gæld med sådan en lemfældig tilgang til det, er at udsætte din pensionsalder. Det er faktisk ganske enkelt at beregne hvornår du kan trække dig tilbage, hvis du starter med at spare en portion af din indkomst op allerede nu.

Grafen herunder viser hvornår du kan forvente at trække dig tilbage alt efter indkomst, andel du sparer op hver måned og afkastet på dine investeringer. Hvis du for eksempel sparer 75% af din indkomst op hver måned og løbende investerer dem i en indeks fond, så vil du kunne trække dig tilbage efter meget få år på arbejdsmarkedet.

Det kan dog ikke lade sig gøre inden du har afdraget al din gæld, som du sikkert har fundet via Lån-SMS. Hvis du er interesseret i at gå på pension tidligt, så er det alfa og omega at du får afdraget på din gæld så hurtigt som muligt. Det er langt vigtigere end at begynde at spare op, da renten typisk vil være langt højere på gæld en hvad dit afkast vil være på investeringer.

Uanset om du har lyst til at spare op og gå på pension eller ej, så vil din gæld stadigvæk fjerne masser af muligheder for at købe ting, blot ved rentetilskrivningerne alene. Kom i gang med at afdrage alt du kan, allerede i dag! Du kan starte med at sælge alle mulige ting du alligevel ikke har brug for, nedgradere din tv pakke og mobilabonnement. Så har du allerede fundet 1000 kr. pr måned at afdrage med.